Planinska tura 2017

Konec septembra in v prvi polovici oktobra smo v treh izmenah izvedli tridnevno planinsko turo na Komno skupaj s terenskimi vajami iz geografije v Bohinju kot obvezni OIV za vse dijake drugih letnikov. Udeležili so se je vsi dijaki razen nekaterih, ki so bili zdravstveno opravičeni. Letos nas je presenetil deževni september, zato smo premikali termine in na koncu dočakali lepo pozno jesensko vreme, ki je prispevalo k dobremu vzdušju na turah kljub velikim naporom med hojo.

Po vzponu do Doma na Komni smo drugi dan opravili turo do Triglavskih jezer in nazaj,  izbirno pa se je skupina dijakov povzpela na Tičarico (2071 m) ali do Ledvičke (največjega triglavskega jezera).

Zadnji dan smo hodili po Komni in se povzpeli do Bogatinskega sedla, kjer smo opravili gimnazijski planinski krst. Dodatno so se nekateri dijaki povzpeli na Mahavšček (2007 m). Sledil je spust v dolino do Savice in zadovoljen povratek domov.

V glavnem smo imeli lepo vreme, tako da smo izvedli začrtan program. Dijaki pa so kljub naporom in nekaj žuljem spoznali vso lepoto visokogorja in planinarjenja v njem. Letos so v zadnji skupini reševali poškodovani sošolki, kjer so se vsi skupaj izkazali s solidarnostjo, saj so ju več ur v improviziranih nosilih nosili od Triglavskih jezer do Doma na Komni.

Ivan Maričič

Galerija

06 nov
Planinska tura 2017

Konec septembra in v prvi polovici oktobra smo v treh izmenah izvedli tridnevno planinsko turo na Komno skupaj…

Več