Planinska tura 2018

V prvi polovici septembra smo v treh izmenah izvedli tridnevno planinsko turo na Komno skupaj s terenskimi vajami iz geografije v Bohinju kot obvezni OIV za vse dijake drugih letnikov. Udeležili so se je vsi dijaki razen nekaterih, ki so bili zdravstveno opravičeni. Letos nas je spremljalo čudovito jesensko suho, jasno in toplo vreme, ki je prispevalo k dobremu vzdušju na turah, kljub velikim naporom med hojo.

Po vzponu do Doma na Komni smo drugi dan opravili turo do Triglavskih jezer in nazaj,  izbirno pa se je  skupina dijakov povzpela na Tičarico (2071 m) ali do Ledvičke (največjega Triglavskega jezera).

Zadnji dan smo hodili po Komni in se povzpeli do Bogatinskega sedla, kjer smo opravili gimnazijski planinski krst. Dodatno so se nekateri dijaki povzpeli na Mahavšček (2007 m) ali Lanževico (2003 m).

Sledil je spust v dolino do Savice in zadovoljen povratek domov.

Imeli smo lepo vreme, tako da smo lahko izvedli začrtan program. Dijaki pa so kljub naporom in nekaj žuljev spoznali vso lepoto visokogorja in planinarjenja v njem. Vtisi s ture so bili zelo lepi, kar gre zasluga vsem udeležencem, osebju Doma na Komni, učiteljem spremljevalcem, predvsem pa lepemu vremenu s čudovitimi razgledi.

Poročilo: Ivan Maričič, prof.šp.vzg.

Foto: dijaki drugih letnikov