Področno posamično tekmovanje v atletiki

Na novomeškem stadionu Portoval je bilo v torek, 7. 5. 2019, posamično področno tekmovanje v atletiki. V lepem vremenu so naši tekmovalci in tekmovalke dosegli dobre rezultate. Državno tekmovanje bo v sredo, 15. 5. 2019, v Mariboru. Nanj se uvrsti najboljših 16 tekmovalcev po rezultatu iz cele Slovenije.

Pri dijakih je Matic Erpič v teku na 400 m osvojil 1. mesto, drugi je bil Ben Kogovšek. V teku na 2000 m je v zadnjih metrih zmago izgubil  Rok Rudman, ki je postavil osebni rekord in zasedel končno 2. mesto. V skoku v daljino je bil ravno tako drugi Jaka  Kunej, v metu krogle je bil Krištof Šajn tretji. Tudi v štafetnem teku 4 X 100 m so bili dijaki v postavi Matic Erpič, Jaka Kunej, Ben Kogovšek Anže Plankar  drugi.

Pri dijakinjah si je z odličnim tekom na 400 m zmago priborila Sara Burgar. V teku na 100 m je bila Sara Grubič druga, v metu krogle pa je ravno tako drugo mesto osvojila Erin Novak, tretja je bila Nina Rman. V štafetnem teku naše dijakinje zmagale v postavi: Nina Rman, Sara Burgar, Kristina Cvitko in Sara Grubič.