Podelitev priznanj Gimnazije Novo mesto

Priznanja in priznanja z nagrado smo podelili na skupni prireditvi pred vsemi dijaki. Slavnostna podelitev priznanj je potekala v Športni dvorani Marof ob zaključku pouka za 4. letnik.

Gimnazija Novo mesto podeljuje priznanja in priznanja z nagrado dijakom za delo in dosežke, ki so pomembni za celotno šolo in znatno prispevajo k njenemu ugledu v širši skupnosti.

Podelili smo 157 priznanj šole, od tega 61 priznanj z nagrado in letos prvič tudi nagrado odličnosti. Dijaki 4. letnika so prejeli knjižno nagrado, ostali pa bodo septembra odšli na nagradni izlet. Nagrado odličnosti pa se podeljuje najuspešnejšim dijakom, ki uspešno končajo šolanje na Gimnaziji Novo mesto, za izjemne dosežke v času šolanja.

Nagrado odličnosti je prejel Klemen Kovač, ki je bil aktiven in uspešen na različnih tekmovanjih, kar dokazujejo številne nagrade. Njegovo najljubše področje je kemija in s kemijo bo povezan tudi njegov študij, saj si je na Fakulteti za kemijo v Ljubljani izbral smer kemijski inženiring. Najbolj vidni uspehi so uvrstitev na letošnjo mednarodno kemijsko olimpijado, ki bo potekala julija v Bakuju, glavnem mestu Azerbajdžana, srebrna olimpijska medalja na naravoslovni olimpijadi v Atenah, prejel je tudi bronasto priznanje za raziskovalno delo v farmaciji in Krkino nagrado za raziskovalno delo.

Podelili smo tudi posebno priznanje z nagrado, ki so ga prejeli Miha Mazovec, Jan Zupančič in Jan Avsenik. So člani zmagovalne ekipe Rafting kluba Gimpex iz Straže. Poleg večkratnega naslova državnih prvakov v različnih disciplinah so lani v Braziliji postali svetovni prvaki v spustu, osvojili pa so tudi srebro in bron v dvobojevanju in šprintu. Lani so bili uspešni tudi na evropskem prvenstvu v Bratislavi, kjer so postali dvakratni evropski prvaki – v šprintu in dvobojevanju. Na evropskem prvenstvu v Banjaluki maja 2015 so odpeljali vse tekme za mladinsko in člansko ekipo. V vseh kategorijah so dosegli medalje. Postali so mladinski evropski prvaki in 3. med člani. Z vzornim, odgovornim in pozitivnim odnosom do dela, sošolcev in profesorjev so bili zgled tako dijakom kot učiteljem. Fantje so vedno s ponosom predstavljali našo šolo in jo tako promovirali.

Prireditev so popestrili nastopajoči s skeči in glasbenim programom. Po končani prireditvi so dijaki 4. letnika izvedli še tradicionalno predajo gimnazijskega ključa dijakom 3. letnika.

Več fotografij si lahko pogledate na facebook strani Gimnazije Novo mesto.