Področno prvenstvo v odbojki za dijakinje

V sredo, 22. 11. 2017, je v dvorani brežiške gimnazije potekalo področno prvenstvo v odbojki za dijakinje. Udeležile so se ga tudi naše odbojkarice, ki so si nastop zagotovile kot drugo uvrščene z občinskega prvenstva. Tokrat so naša dekleta postavila letvico področnih tekmovanj višje in temu konkurentke, kljub dobri igri, enostavno niso bile kos.

Naše odbojkarice so odigrale štiri tekme. Proti ekipama Gimnazije Litija in ŠC Krško – Sevnica gimnazija so v skupinskem delu gladko zmagale, se nato v polfinalu pomerile z ekipo ŠC NM – SEŠTG in jo premagale z 2:0. Nato jih je čakal še finale z odbojkaricami ŠC NM SZKŠ (srednja zdravstvena in kemijska šola). Slednje tokrat niso našle odgovora na odlično igro naših (2:0).

Predstava naših odbojkaric je bila na tem področnem prvenstvu odlična, na nivoju državnega prvenstva. Igra je bila blizu popolne v vseh ozirih. Močan in natančen servis, agresiven napad, odličen sprejem in obramba. V pomembnih trenutkih blok ni manjkal. Kljub veliki borbenosti na igrišču, pa je potrebno poudariti, da je bilo tekmovanje izpeljano v športnem duhu, dekleta različnih ekip pa so dobre prijateljice.

Na četrtfinalnem tekmovanju državnega prvenstva, ki bo potekalo praviloma konec decembra, se bodo naše odbojkarice pomerile z ekipama Goriške in Ljubljanske regije. Veselimo se novih, dobrih predstav.

Jernej Cimperman