Predbožična prireditev gimnazijcev na Rdečem križu

V predbožičnem času so se dijaki 3. k razreda Gimnazije Novo mesto z razredničarko Suzano Krvavico in Nušo Rustja, upokojeno profesorico in prostovoljko, odločili, da bodo uporabnikom storitev RK polepšali en dan. Predbožično prireditev so na sedežu Območnega združenja RK Novo mesto izvedli v četrtek, 21. 12. 2017.

Najprej  so se pogreli s čajem, potico in pecivom, potem pa so se lotili peke piškotov, okrasili novoletno jelko, izdelali nekaj snežakov iz stiroporja in dva namizna venčka. Prijetno presenečenje prireditve je bil Gimnazijski Quartet, ki ga sestavljajo Martin Koncilija, 3. c, Miha Radež, 3. d, Filip Derganc, 3. b, in Žan Pavkovič iz 2. b razreda. Fantje so zapeli in zaigrali nekaj narodnih in tujih pesmi, pa tudi improvizirali so. V zadnjem delu druženja so dijaki uporabnikom razdelili darila, potem pa izvedli še medsebojno obdarovanje s skritim prijateljem.

To druženje je bila že tretja prireditev, ki so jo dijaki tega razreda posvetili tistim, ki nimajo toplega domačega ognjišča.

Nuša Rustja