Pri ITS-u Nevroznanost obiskali Osnovno šolo Dragotina Ketteja

Dijaki 2. letnika, ki sodelujejo pri ITS-u Nevroznanost, kjer se povezujejo vsebine biologije, psihologije in športne vzgoje, so svoje znanje nadgrajevali s praktičnimi vsebinami na Osnovni šoli Dragotina Ketteja, ki smo jo obiskali v petek, 11. 11. 2022.

V uvodnem delu je ravnateljica Vida Marolt predstavila delovanje šole. Nato so se dijaki razdelili v manjše skupine. Obiskali so nekaj razredov, kjer so spoznavali delo na posebnih in prilagojenih oddelkih ter izvedeli veliko informacij o strokovnem delu z učenci.

Dijaki so bili v multisenzorni sobi,  kjer jim je učiteljica predstavila komu je namenjena in kaj vse lahko z uporabo rekvizitov in pripomočkov dosežemo pri otrocih z različnimi motnjami. Seznanili so se tudi s specializiranim pripomočkom oz. računalniškim programom Play Attention, ki je namenjem otrokom pri težavah s koncentracijo. Ta program je vsak dijak tudi preizkusil. Na prilagojenem oddelku so dijaki spoznali delo s komunikatorjem, sredstvom, ki omogoča komunikacijo med učencem, ki ne more govoriti in ostalimi.

Dijaki so dobili vpogled v vsakdan otrok s posebnimi potrebami. V moderno šolo, ki je najsodobneje opremljena in omogoča otrokom, da se s timskim sodelovanjem in individualno obravnavo dobro počutijo in vsakodnevno napredujejo.

 Saša Lavrič