Priznanja in zahvale Rdečega križa dijakom in mentoricam

V ponedeljek, 15. maja, je na OŠ Drska potekala prireditev z naslovom »Vse, kar delamo, delamo iz srca«, ki jo je ob Tednu RK organiziral OZRK Novo mesto. Na njej so bile podeljene pohvale in zahvale učencem, dijakom in mentorjem.

Naša šola je na prireditvi prejela več priznanj in zahval. Prejela je posebno zahvalo za množično vključevanje mladih v lanskem natečaju Male ode radosti. V natečaj so se vključili dijaki 1. letnika, ki so pod mentorstvom Jasmine Žagar ustvarjali risbe, in dijaki 2. letnika, ki so pod mentorstvom Natalije Petakovič in Suzane Krvavica pisali anekdote. Na natečaj je prispelo več kot 700 izdelkov iz številnih vrtcev in osnovnih ter srednjih šol, 63 jih je bilo objavljenih v Pratiki za lepše dni, ki jo je OZRK izdal pred novim letom svoje starejše občane.

Priznanja je prejelo 15 dijakov in dve profesorici, katerih risba ali anekdota je bila objavljena v Pratiki za lepše dni:

Nina Koprivc, 1. a

Brina Zupančič, 1. b

Lucija Strmole, 1. b

Polona Šabanović, 1. c

Ema Zamida, 1. e

Katjuša Škrbe, 1. e

Lea Plazar, 1. e

Žana Bartolj, 1. e

Andraž Pucelj, 2. f

Patrik Höfferle, 2. f

Brin Vidmar, 2. k

Lara Starič, 2. k

Marko Knoll, 2. k

Teo Kene, 2. k

Tija Kren, 2. k

Suzana Krvavica, prof.

Mija Razpotnik, prof.

 

Zahvale so prejele mentorice Jasmina Žagar, Natalija Petakovič in Suzana Krvavica.

 

Podeljeni sta bili tudi priznanji za naj prostovoljko in naj prostovoljca. Naj prostovoljka je postala Neli Klevišar, dijakinja 3mm.

 

Vsem dobitnikom priznanj in zahval iskreno čestitamo.

 

S. K.