Prostovoljke na tradicionalni predbožični prireditvi Na Rdečem križu

V sredo, 19. 12. 2018, se je 13 prostovoljk Gimnazije Novo mesto skupaj z mentorico Suzano Krvavica in Nušo Rustja, upokojeno gimnazijsko profesorico in prostovoljko, udeležilo že tradicionalnega – tokrat četrtega – predbožičnega praznovanja z uporabniki storitev Rdečega križa. Letos se jim je pridružila tudi skupina Kreativni z mentorico Emilijo Skrt.

Vsi so se najprej pogreli s čajem, potico in pecivom ter se spoznali, potem pa so se po interesih družili in ustvarjali v treh delavnicah. V prvi so pekli medenjake z orehi, v drugi so izdelovali novoletne okraske, v tretji pa slike iz papirnatih prtičkov. V zadnjem delu srečanja so se zopet zbrali v veliki in topli jedilnici. Dijakinji Klara Jordan in Gaja Gregorčič iz 2. c sta zaigrali na kitaro in z izbranimi slovenskimi ter božičnimi pesmimi pripravili pravi kulturni program in k petju pritegnili vse udeležence srečanja. Na koncu druženja so dijakinje uporabnikom razdelile darila, Kreativne pa so razveselile z družabno igro.

Dijakinje Lara Bukovec, Zala Kulovec in Kim Malnarič iz 4. b so vtise o praznovanju strnile takole: »Druženje z uporabniki RK-ja in skupino Kreativni je bila res lepa izkušnja, saj smo se prostovoljke iz gimnazije povezale z ljudmi iz različnih družbenih ozadij in tako dobile vpogled v njihovo življenje. Vesele smo, da smo lahko z njimi preživele nekaj res prijetnih uric ob peki piškotov, ustvarjanju darilc in prepevanju pesmi. Spoznale smo, da je najlepše darilo, ki ga lahko nekomu podariš, čas, ki ga preživiš z njim.«

 

Suzana Krvavica