Rokomet – občinsko in področno tekmovanje

Novo mesto, dvorana Leona Štuklja, 17. 10. 2018

Naše rokometašice uspešno skozi področno tekmovalno sito. Na področnem turnirju so sodelovale ekipe Gimnazija Brežice, ŠC NM, Ekonomska šola Novo mesto in Gimnazija Novo mesto.

V prvi tekmi so se dekleta pomerile z gimnazijkami iz Brežic in bile uspešne z rezultatom 19:12. Ker  je ekipa ekonomske šole odpovedala tekmovanje, je sledila le še tekma, ki je odločala o prvem mestu. Naše dijakinje so se pomerile z dijakinjami SZKŠ. Tekma je bila ves čas zelo izenačena. Ekipi sta se ves čas menjali v vodstvu, ob koncu tekme je celo kazalo, da bodo slavile igralke nasprotne ekipe. V samem zaključku tekme so nasprotnice s prekrškom zaustavile našo igralko, tako je preostalo le še izvajanje prostega meta, ker je izkoristila Erin Novak.

Naša dekleta so prikazala dobro in srčno igro ter se zasluženo uvrstila na četrtfinalno tekmovanje. Vsem igralkam iskrene čestitke za  prikazano igro ter srečno v nadaljevanju tekmovanja.

Za Gimnazijo Novo mesto so igrale: Erin Novak, Leja Verbič, Maja Mesojedec, Maja Peterlin, Larisa Peterlin in Angela Rudman, Kaja Mandelj, Ajda Turk, Sara Verbič in Enja Guček Cvelbar.

Rezultati.

Športna dvorana Marof, 9. 10. 2018

Ekipa Gimnazije Novo mesto se je poslovila od nadaljevanja tekmovanja.

Tudi v tem šolskem letu smo zavoljo kadrovske slike ekipe primorani zaključiti tekmovanje po občinskem merjenju moči. A fantje so navdušili s svojim pristopom, požrtvovalnostjo in sproščenostjo v igri. Resnično je bilo lepo spremljati fante, ki preprosto uživajo v igri. Najboljši strelec prvenstva je bil Urh Emeršič.

Fantje, ki so zastopali naše vrste so: Lovro Višček, Urh Emeršič, Blaž Perko, Leon Gorše, Aljoša Kafol, Mario Križman, Žiga Kočevar, Samuel Pate, Oskar Kovič, Benjamin Gašpar, Maj Mišjak, Aljoša Knap.

Čestitamo.

Rezultati. Fotogalerija.

Primož Plazar, mentor ekip