Šola v naravi za dijake 3. š: Bohinj 2018

V čudovitem objemu bohinjske narave se je za letošnjo generacijo drugega in tretjega letnika športnega oddelka izvedla šola v naravi.  Šola v naravi je potekala od 18. 6. 2018 do 21. 6. 2018.

Dijaki so spoznali veslanje in vodenje čolna na reki, doživeli so gorsko-kolesarsko turo z vzponom na Pokljuko ter drznim spustom, povzpeli so se na Vogel, ki jim je postregel s čudovitimi razgledi, zadnji dan so preizkusili svoje ravnotežje na SUP deskah ter preplezali smer v plezališču »Pod skalco«.

Prvi dan je bil namenjen kajaku. Vsi so dobili ustrezno opremo (neopren, obutev, čelado in rešilni jopič ter seveda vesla in kajake dvosede). Uvajanje in spoznavanje zakonitosti na vodi so izvedli na jezeru, sledil je spust po reki Savi, kjer ni manjkalo dogodivščin. Prav gotovo jim bo v spominu ostala salta nazaj profesorja Zabreta, ter njihovi skoki v vodo z višine petih metrov v čudovitem kanjonu zgornjega toka reke Save. Obilico veselja je povzročalo vrtenje kajakov, ki niso ubogali svojih veslačev ter številna prevračanja v vodo, ki so dijake nadvse zabavala. Po zaključeni dejavnosti so nas odpeljali nazaj v hostel, kjer so nekateri izkoristili prosti čas za vragolije in skoke v jezero. Sledil je pouk umetnosti, pri katerem so se dijaki zelo umirili in pridno ustvarjali vse do večerje.  Po večerji le še plan za naslednji dan, malo druženja in počitek.

Drugi dan nas je čakala namreč gorska kolesarska tura preko Uskovnice, Rudnega polja, Goreljka, Zajamnikov, do Podjelja, Jereke in nazaj do hostla ob Bohinjskem jezeru. Prekolesarili smo približno 40 km, kjer ni manjkalo stokanja zaradi bolečin v nogah ter zadnji plati. Kljub vsem tegobam smo zmogli skupaj prekolesariti turo, za katero so mnogi priznali, da je sami ne bi zmogli prekolesariti. Spoznali so, da v skupini je moč, ki te vleče naprej in pomaga, da prideš do konca. Za dijake je bilo to zelo pomembno spoznanje. Po kosilu je ponovno sledil pouk umetnosti in čofotanje v ohlajenem jezeru.

Tretji dan smo izvedli vzpon na Vogel. Povzpeli smo se skozi Žagarjev graben, en del skupine do Orlovih glav, manjša skupina na Šijo. Sledilo je kosilo ter sestop v dolino. Po prihodu v dolino je prijala osvežitev v vodi, ki je iz dneva v dan postajala toplejša. Dijaki so po večerji pripravili piknik prostor, kjer smo se zbrali in spekli hrenovke in čevapčiče, malo zapeli  ter zaigrali. Profesorji smo odkrili, da so kar precej sramežljivi. Pri petju namreč niso tako glasni kot sicer. A druženje je bilo prijetno.

V zadnjem dnevu so sledile dogodivščine na Sup deskah in plezanje v skali. Pri teh dveh dejavnostih so resnično sproščeno uživali in se razigrali, kar je po dveh dneh napornih dejavnosti povsem razumljivo.

Vse načrtovane dejavnosti  v šoli v naravi so bile izvedene, na roko nam je šlo tudi vreme.

Preživet je bil lep in naporen teden z mladimi športniki, ki so stkali prijateljstva, pogrešali  so le  dijake in prijatelje, ki se šole v naravi niso udeležili.

Primož Plazar

Galerija

26 jun
Šola v naravi: Bohinj 2018

V čudovitem objemu bohinjske narave se je za letošnjo generacijo drugega in tretjega letnika športnega oddelka izvedla…

Več