Športni tabor v Baški za 1. š

Dijaki športnega oddelka Gimnazije Novo mesto so se še pred poukom udeležili športnega tabora v Baški na otoku Krku, ki je letos potekal od 25. do 29. avgusta. Tabor je zajemal šolo plavanja, potapljanja in pouk biologije ter kemije.Vrh obrazca

Pri plavanju so se dijaki učili različnih tehnik kot so prsno, prosto in hrbtno. Največ pozornosti je bilo namenjene ustrezni koordinaciji pri posamezni plavalni tehniki in pravilnemu dihanju med plavanjem.

Pri drugi veščini pa so dijaki spoznavali potapljanje na vdih. Učitelja sta dijakom predstavila zakonitosti varnih potopov ter jih naučila ustreznih tehnik pri pripravi in izvedbi potopa.

Bivanje smo dopolnili s športnimi dejavnostmi, kot so kolesarjenje, vožnja s skiroji in  uporaba sup desk. Sredino jutro smo popestrili z jutranjim pohodom na vrh Bag nad Baško, kjer smo pričakali sončni vzhod. Prosti čas so dijaki porabili za igranje odbojke na mivki.

Ob športnih vsebinah so imeli dijaki vsak dan tudi pouk kemije in biologije. Dijaki so spoznali kaj se dogaja s telesom med potopom in plavanjem, ali njihove sončne kreme vsebujejo nano delce, kakšna je gostota morske vode in kamna ter kakšne organizme najdemo v bibavičnem pasu.

Na dan odhoda pa so opravili tudi plavalni maraton in tabor uspešno zaključili. Dijaki športniki so navezali prijateljske vezi še pred prvim šolskim dnem in tako pogumno stopili čez šolski prag.

Breda Vovko

Foto: Breda Vovko