Spoznavni dnevi 1. b

Spoznavni dnevi za 1. b so potekali od 7. do 9. septembra 2020, , in sicer v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Fara v Kostelu, kamor so se dijaki odpravili skupaj s profesorico matematike Nušo Košmerl in z razredničarko Natašo Sekula Zupančič.

Prvi dan druženja so se udeleženci spoznavnih dni udeležili pohoda skozi Faro do slapa Nežica. Potoku dajejo poseben čar brzice, tolmuni in lehnjakovi pragovi. Tudi popoldne je bilo pestro, saj so bili na programu orientacijski tek, športne igre in plezanje v adrenalinskem parku. Zvečer je sledilo druženje in spoznavanje s pomočjo različnih socialnih iger.

Dijaki so se veselili drugega dne, saj so se udeležili raftinga in uživali v lepotah reke Kolpe. V popoldanskem času so v lončarski delavnici ustvarjali izdelke iz gline ter sodelovali pri pouku nemščine in matematike. Pri nemščini so se ukvarjali s strategijami za učenje tujih jezikov in z germanizmi v slovenskem jeziku, pri matematiki pa so obnavljali poznavanje osnovnih matematičnih pojmov.

Pred odhodom domov smo se zadnji dan povzpeli še do gradu Kostel. Vodička nam je povedala mnogo zanimivosti o gradu in njegovi zgodovini, veliko podatkov pa so dijaki izvedeli tudi pri igri pobega na samem gradu. Igra pobega je potekala po celotnem grajskem poslopju, dijaki pa so tekmovali v skupinah. Da so lahko rešili miselne izzive pri igri, so morali dobro sodelovati, komunicirati in se tudi prilagajati.

Dijakom so bili spoznavni dnevi všeč, pohvalili so zlasti večerno druženje in rafting, nekateri bi spoznavne dneve še podaljšali.

Zapisala: Nataša Sekula Zupančič