Srečanje mladih literatov srednjih šol

Na Gimnaziji Novo mesto je v ponedeljek potekalo območno srečanje mladih literatov srednjih šol. Na njem so se z nekaterimi svojimi deli predstavili Ambrož Čopi in Laura Pust, oba z Gimnazije Novo mesto, Marko Mak z ekonomske gimnazije, Ema Imamović, Tina Brcar in Tjaša Škedelj z biotehniške gimnazije ter študentka Urška Štravs

Pogovor je vodila Klavdija Kotar, vodja izpostave JSKD Novo mesto. Mlade ustvarjalce je povabila, da spregovorijo o tem, kako nastajajo njihova dela, kdo jim pri tem pomaga, jih usmerja in podobno.

V nadaljevanju srečanja je mag. Barbara Rigler, samostojna strokovna svetovalka za literarno dejavnost pri JSKD, predstavila revijo Mentor in mlade ustvarjalce pozvala k objavljanju svojih del v tej reviji. Za svoje  prispevke namreč avtorji dobijo strokovno povratno informacijo, ki je dragocena usmeritev za nadaljnje literarno ustvarjanje. 

Srečanja so se udeležile tudi mentorice, ki so za svoje delo z dijaki  prejele priznanje JSKD. Z naše šole sta ga letos prejeli Suzana Krvavica in Saška Horvat.