Srečanje z varovanci VDC Novo mesto

Na povabilo Varstveno delovnega centra Novo mesto smo na Gimnaziji Novo mesto pristopili k sodelovanju v mednarodnem projektu »V jati z drugačnimi«. Namen tega projekta je druženje oseb z motnjo z osebami brez motnje.

Na šoli smo gostili varovance VDC Novo mesto iz enote Novo mesto in enote Trebnje. Z njimi so se družile dijakinje Anja Bučić, Neja Katič, Ines Metelko, Maja Novak, Petra Pavlin, Patricija Rauh in Nina Starič iz 3. e razreda. Neja in Nina sta varovancem na začetku pripravili zanimivo predstavitev naše šole. Sledil je zabaven kviz, v katerem so se varovanci in gimnazijke preizkusili, kako se poznajo. Po malici so se preselili v biološki laboratorij, kjer so pod mentorstvom Marinke Kovač, profesorice kemije, izdelovali naravno mazilo za ustnice. V zadnjem delu druženja je sledil še obisk fitnes dvorane, kjer jih je pričakal Ivan Maričič, profesor športne vzgoje. Varovanci so se razgibavali na žogah in se preizkusili na fitnes napravah.

Po nasmehih sodeč so se pri nas dobro počutili, preživeli so malo drugačen dan od običajnega. Poslovili smo se zadovoljni in nasmejani.
Dijakinje, ki so sodelovale pri druženju z njimi, so se izkazale kot dobre gostiteljice. Hvaležne so za izjemno izkušnjo druženja in skupnega ustvarjanja z osebami z motnjo. Varovancem in spremljevalcema se zahvaljujemo za obisk in upamo, da druženje ponovimo še kdaj. Vsem sodelujočim dijakinjam in učiteljema hvala za soustvarjanje prijetnega druženja z varovanci VDC.

Preberite si tudi vtis dijakinje.