Svečana podelitev diplom mednarodne mature prvi generaciji maturantov

V torek, 26. septembra 2023, je bila v novomeški galeriji Simulaker svečana podelitev diplom maturantom, ki so šolanje zaključili v prvi generaciji programa mednarodne mature (IB Diploma Programme).
Dijaki prve generacije so dosegli izjemne rezultate, saj sta Lara Velkavrh in Ema Derganc postali zlati maturantki mednarodne mature. Po uradnem preračunu ocen v točke splošne mature so se med zlate maturante uvrstili še Ivana Horvat, Albina Marinčič in Lev Strasberger, povprečje točk splošne mature pa je bilo visoko nad šolskim in državnim povprečjem.
V prvi generaciji ga je obiskovalo 17 dijakov, prav vsi pa so bili sprejeti na izbrane študijske smeri v domovini in tujini. Štirje dijaki so se odločili za študij v tujini; trije med njimi so že pričeli s študijskimi obveznostmi, zato se podelitve niso mogli udeležiti.
Vsi maturanti so prejeli diplome, zlati maturanti knjižne nagrade, zlati maturantki mednarodne mature pa tudi posebno plaketo. Diplome, nagrade in plakete sta podelili mag. Branka Hrast Debeljak, v.d. direktorice Direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih, ter ravnateljica Mojca Lukšič.
Za kulturno-umetniški program svečane podelitve so poskrbeli dijaki iz nižjih letnikov programa mednarodne mature.
Polonca Centa