Teden digitalnih veščin: Ostanite doma in se učite online

Od 23. do 29. marca 2020 je teden digitalnih veščin – ALL DIGITAL WEEK 2020: Ostanite doma in se učite online.

Digitalno znanje, ki nam omogoča informiranje, komunikacijo, reševanje nastalih izzivov pri delu in vsakdanjem življenju potrebujemo vsi. Težke razmere s katerimi se trenutno soočamo zaradi pandemije koronavirusa COVID-19 to dejstvo samo še potrjujejo. Žal pa podatki o dejanski uporabi informacijsko komunikacijskih tehnologij oziroma znanju digitalnih veščin v Evropi in posledično tudi v Sloveniji niso najbolj spodbudni. Kar 43 odstotkov vseh Evropejk in Evropejcev namreč nima osnovnih digitalnih veščin, 35 odstotkov evropske delovne sile ima nezadostno znanje digitalnih veščin, 17 odstotkov vseh prebivalcev Evrope ni še nikoli uporabilo spleta, 49 odstotkov jih ni še nikoli preverilo informacij preko spleta.

Simbioza Genesis, socialno podjetje, kot nacionalni partner kampanje All Digital Week 2020 – Teden digitalnih veščin 2020, skupaj z evropskimi partnerji mreže All Digital poziva in vljudno vabi, da se letošnji kampanji pridružite tudi vi, in sicer tako, da se online naučite vsaj ene digitalne veščine. Seznam možnosti je neskončen. Morda se naučite kako opraviti videoklic, retuširati fotografije, kako narediti tabelo v Excelu, se naučite kakšen dober Word Trik oziroma se naučite kako razlikovati informacije od dezinformacij na spletu. Morda se odpravite na vaš prvi obisk virtualnega muzeja, se pridružite drugim v prepevanju, se udeležite spletnega seminarja itd. Vaše na novo usvojeno znanje objavite na družabnem omrežju, označite s hastagom #Learn1ThingDigital ter delite.

Mreža All Digital je za vas na globalni ravni zbrala različne sezname in povezave, ki vam bodo pri tem pomagale in vam povečale vaše znanje in zavedanje o številnih možnostih, ki vam jih prinaša varna uporaba medmrežja in drugih informacijsko komunikacijskih tehnologij. Priporočene sezname najdete tukaj. Simbioza Genesis, socialno podjetje pa bo v Tednu digitalnih veščin na Simbioza Facebook strani objavljala video tutoriale s poučnimi vsebinami ter druge relevantne vsebine in povezave.

Vljudno vabljeni, da se aktivno pridružite Tednu digitalnih veščin tudi vi, zatorej “Ostanite doma in se učite online.”