Uspeh Vida Dobrovoljca na evropskem mladinskem šahovskem prvenstvu v Budvi 2017

Od 19. do 23. junija 2017 je v črnogorski Budvi potekalo letošnje evropsko mladinsko šahovsko prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu. V starostnih kategorijah fantov oziroma deklet do 8, 10, 12, 14, 16 in 18 let je nastopilo okoli 300 šahistov in šahistk iz vse Evrope, med njimi tudi številno zastopstvo iz Slovenije. Letošnje prvenstvo je bilo izjemno uspešno za slovenski šah, saj so naši mladinci in mladinke osvojili kar 9 medalj!

Ta uspeh je zgodovinski tudi za Šahovsko društvo KRKA Novo mesto, saj je novomeški gimnazijec in FIDE mojster Vid Dobrovoljc v četrtek, 22. junija 2017, osvojil drugo mesto na Posamičnem hitropoteznem evropskem prvenstvu fantov do 18 let in s tem novomeškemu šahu priboril prvo evropsko medaljo! V pospešenem šahu je bila slovenska mladinska reprezentanca do 18 let (z Vidom na prvi deski) osma, Vid pa je v posamični pospešeni konkurenci osvojil še 18. mesto.

Vid Dobrovoljc bo čez nekaj tednov nastopil še na dveh evropskih mladinskih prvenstvih v standardnem šahu v avgustu na Poljskem in septembra v Romuniji.

Breda Vovko