Vid Oštrbenk je športnik meseca septembra in oktobra

Vid Oštrbenk, letošnji dobitnik kolajn na svetovnem mladinskem prvenstvu v slalomu, kjer je bil tretji, in sprintu na divjih vodah, kjer je bil prvi, je uspešno nastopil tudi na prvem svetovnem prvenstvu v veslanju stoje. Na Kitajskem je zadnji teden meseca oktobra, v marini Quingdao, potekalo svetovno prvenstvo v veslanju stoje (SUP) pod okriljem mednarodne kajakaške zveze ICF. Na svetovnem prvenstvu v Aziji je nastopal tudi slovenski divjevodaš Vid Oštrbenk, ki se je v mladinski konkurenci v sprinterski tekmi uvrstil na šesto mesto.

Vid je bil najhitrejši v kvalifikacijski skupini mladincev na 200 m, se uvrstil v polfinale in v polfinalu dosegel četrti čas. V odločilni fazi tekmovanja je Vid veslal še hitreje kot v kvalifikacijah in polfinalu, na koncu pa v cilj 200-metrske sprinterske preizkušnje prišel kot šesti.  Naslova mladinskega svetovnega prvaka se je veselil Japonec Kei Komatsuyama, drugi je bil njegov rojak Rai Taguchi, tretji pa Kitajec Guitong Ye.

S tehnično preizkušnjo pa se je zaključilo prvo svetovno prvenstvo v veslanju stoje, kjer je Vid tekmoval v mladinski konkurenci, na 2,5 kilometra dolgi progi s petimi obrati. Tehnično preizkušnjo končal na desetem mestu. Tudi v tej disciplini je zmaga odšla na Japonsko. Zmagal je Rai Taguchi, pred rojakom Keijem Kaomatsujamo, tretji pa je bil Kanadčan Jack Seymour.

Breda Vovko

Foto: organizator tekmovanja in osebni arhiv