Viktoria Krusharova postala naj prostovoljka na natečaju Mladinskega sveta Slovenije

Mladinski svet Slovenije (MSS) je 26. avgusta 2021 že devetnajsto leto zapored podelil priznanja na natečaju Prostovoljec leta 2020. Naj prostovoljka v starostni skupini do 19 let je postala Viktoria Krusharova, dijakinja 4. letnika Gimnazije Novo mesto.

Zaključna prireditev PROSTOVOLJEC LETA 2020 je potekala v Kongresnem centru Brdo, častni pokrovitelj natečaja in gostitelj prireditve pa je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.  MSS je za koledarsko leto 2020 podelil nazive naj prostovoljka in naj prostovoljec v treh starostnih skupinah, naj mladinski voditelj, naj mladinski projekt in naj prostovoljski projekt.

V obrazložitvi naziva naj prostovoljka Viktorii Krusharovi je poudarjeno njeno vsestransko prostovoljno delo. Viktoria se je iz Plovdiva v Bolgariji v Slovenijo preselila šele pred slabimi štirimi leti, a takoj se je dejavno vključila v številne prostovoljske dejavnosti in projekte. V lanskem šolskem letu je sodelovala v projektih Telefonsko družabništvo, Dijaki za osnovnošolce, Pisma drobne pozornosti ter v akcijah kluba Interact. V vseh je izstopala tako po številu prostovoljskih ur kot po predanosti, inovativnosti in zavezanosti načelom humanitarnosti in prostovoljstva.

Suzana Krvavica