ZAKLJUČNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA V KOŠARKI 3×3 V MARIBORU

V dvorani Luknja v Mariboru smo igrali na Finalu državnega prvenstvu v košarki 3×3 z  ekipama dijakov in eno dijakinj.

Dekleta so v konkurenci najboljših osmih ekip v državi zmagale v vseh dvobojih in zasluženo osvojila 1. mesto in naslov državnih prvakinj. V finalu so napeti tekmi premagale domačinke iz 3.Gimnazije MB z rezultatom  10 : 7 . Državne prvakinje so postale Uma, Sara, Maja vse 1.Š in Loti 2.Š.

Fantje so igrali v štirih skupinah. V svoji skupini so porazu z Ekonomisti iz KP, premagali domačine 3.Gimnazijo MB in Ekonomiste iz LJ. in se uvrstili v četrtfinale, kjer so jih čakali stari znanci s Tehnične gimnazije NM. Po slabšem začetku so z 21:12 premagali lanske državne prvake . Zelo napeto je bilo v polfinalu z Gimnazijo Franceta Prešerna iz KR. Zmagali smo tesno z rezultatom 12 : 11  in se zasluženo uvrstili v veliki finale, kjer smo nudili dostojen odpor ekipi SUAŠA iz LJ in izgubili 15 : 18. Na koncu smo slavili velikanski uspeh z osvojitvijo 2. mesta v državi. Državni podprvaki so postali Luka in Izak 2.Š in Tin in Jaka 3.Š.

Vsem igralkam in igralcem čestitamo za izjemen uspeh, ki so ga dosegli z borbeno in srčno  igro in veliko košarkarske znanja.  Ob tem pa se zahvaljujem tudi našemu zunanjemu sodelavcu Sašu Reberniku – trenerju ŽKK Krka in bivšemu dijaku naše Gimnazije -, ki nam že vrsto let leto pomaga pri vseh košarkarskih tekmovanjih.

IZ MARIBORA SMO SE VRNILI Z NASLOVOMA DRŽAVNIH PRVAKINJ IN DRŽAVNIH PODPRVAKINJ. NORO!

 

Poročilo: Ivan Maričič

Foto: Sašo Rebernik