Zimski športni dan za 4. letnik

V torek, 22. 1. 2019, je potekal zimski športni dan za 4. letnik.

Smučanja v Kranjski Gori se je udeležilo rekordnih 50 dijakov in dijakinj, v precejšnjem mrazu so se naužili vseh vrst smučarskih terenov, ki jih ponuja Kranjska Gora. Dan so izkoristili za aktivnost pa tudi za druženje, saj je to njihov zadnji športni dan na naši šoli.

Največ dijakov in dijakinj (55) si je izbralo drsanje na Bledu. Drsanje je potekalo v Ledeni dvorani, po drsanju pa je bil za najbolj vešče in vzdržljive organiziran še hokej na ledu. Po končanem drsanju so si skupaj s spremljevalci ogledali Bled, naš turistični biser.

Zimski pohod je potekal od Planice do Tamarja in nazaj. Pohoda so se udeležili zgolj en dijak in dve dijakinji, ki so spoznali zimsko idilo v osrčju naših Alp, kjer se odvijajo športne prireditve na najvišji ravni.

Tekači na smučeh so pilili svojo formo v Ratečah. Dejavnosti se je udeležilo največ dijakov in dijakinj doslej, kar 30. Na voljo jim je bila šolska oprema za tek na smučeh s katero so se kmalu spoprijateljili. Nekaj opreme pa si je bilo treba tudi izposoditi, zaradi številčne udeležbe.

Veseli smo, da si dijaki in dijakinje želijo spoznati tudi nove zimske dejavnosti. Verjamemo, da bodo tako cenili športno rekreacijo tudi v poznejših letih.

Poročilo: Jernej Cimperman