Zimski športni dan za 4. letnik

V ponedeljek, 20. 1. 2020, je potekal zimski športni dan za 4. Letnik.

Smučanja v Kranjski Gori se je udeležilo 40 dijakov in dijakinj, v lepem vremenu so se naužili vseh vrst smučarskih terenov, ki jih ponuja izključno umetno zasnežena Kranjska Gora. Dan so izkoristili za aktivnost pa tudi za druženje, saj je to njihov zadnji športni dan na naši šoli. Dijake smo spremljali profesorji športne vzgoje in slovenščine.

Največ dijakov in dijakinj si je izbralo drsanje na Bledu. Drsanje je potekalo v Ledeni dvorani, po drsanju pa je bil za najbolj vešče in vzdržljive organiziran še hokej na ledu, katerega vneti privrženec je Ivan Maričič, profesor športne vzgoje. Po končanem drsanju so si skupaj s spremljevalci ogledali Bled, naš turistični biser.

Zimski pohod je potekal od Planice do Tamarja in nazaj. Pohoda se je udeležilo rekordnih 16 dijakov in dijakinj, ki so občudovali zadnje čase zelo redko zimsko idilo v osrčju naših Alp, kjer se odvijajo športne prireditve na najvišji ravni. Pohod sta vodila Sandi Kostić, prof. šp. vzg. ter Ivan Potočar, asistent, stalni spremljevalec športnih dejavnosti naše šole.

Tekači na smučeh so tekli v Ratečah. Dejavnosti se je udeležilo 7 dijakinj. Na voljo jim je bila šolska oprema za tek na smučeh in navdušena tekačica, profesorica športne vzgoje Breda Vovko.

Veseli smo, da je športni dan potekal v lepem vremenu in predvsem brez poškodb. Verjamemo, da bodo dijaki znali ceniti zimsko športno rekreacijo tudi v poznejših letih.

Poročilo: Jernej Cimperman