Področno prvenstvo v odbojki za dijakinje

V torek, 19. 11. 2019, je v telovadnici brežiške gimnazije potekalo področno prvenstvo v odbojki za dijakinje na katerem je naša ekipa osvojila naslov področnih prvakinj.

Naša dekliška ekipa se je brez težav prebila skozi skupinski del tekmovanja in premagala ekipi Gimnazije Brežice in Gimnazije Litija.

V nadaljevanju tekmovanja je sledila najtežja tekma s SŠ Josipa Jurčiča iz Ivančne Gorice. Naše odbojkarice so začele slabo in prvi niz izgubile. Priložnost za lahko zmago je zato izpuhtela in treba je bilo zagristi v kislo jabolko. Ker pa se prava kvaliteta igralk pokaže šele na težkih tekmah so se naša dekleta zbrala in dobila preostala dva niza.

Finalno tekmovanje je bilo zgolj rutinirano igranje, igralke SZKŠ s ŠC Novo mesto niso nikdar resno rezultatsko ogrožale naše ekipe. S to zmago so si naše odbojkarice zagotovile naslov področnih prvakinj in nastop na državnem prvenstvu ki bo predvidoma v januarju.

Ekipa: Lea Štefanič, 4. š, Nadja Malič, 4. c, Ema Smolič, 2. š, Lara Vrhovec, 3. š, Sara Kotnik, 4. e, Tea Pešec, 1. š, Živa Merslavič, 3. š, Zala Jakše, 2. š, Nika Košiček, 2. š, Teja Tršinar, 2. š, Lara Kastelic, 2. c, in Ula Horvat, 3. d

Jernej Cimperman, vodja ekipe